Acasă Animale
Categorie:

Animale

Reclamă

Așa-numita eversie a stomacului este, de asemenea, utilizată pentru a scăpa de materialele nedigerate. Nu este o coincidență faptul că rechinii și-au câștigat reputația de „coșuri de gunoi” ale oceanului, deoarece mănâncă adesea aproape orice găsesc. În pântecele lor se găsesc o varietate de gunoaie, inclusiv cutii de conserve, recipiente din plastic și sticlă, fragmente de haine, pene de păsări etc.

Atunci când are loc eversiunea, rechinul aruncă tot excesul, întorcându-și literalmente stomacul în afară, apoi acesta este aruncat și retras înapoi în locul său inițial. Acest lucru durează doar câteva clipe și nu dăunează sănătății creaturii.

Pagini: 1 2

Reclamă

Opinia populară susține că miticul grifon este un amestec de vultur și leu, bazat pe fosile de dinozauri descoperite cândva de strămoșii noștri. Cu toate acestea, noi cercetări sugerează că această ipoteză nu este fiabilă.
Imaginile cu grifoni au fost folosite pentru prima dată în arta Egiptului și a Orientului Mijlociu în mileniul IV î.Hr. și abia în secolul al VIII-lea d.Hr. au devenit deosebit de populare în cultura Greciei Antice.

Legătura dintre fosilele de dinozauri și descrierile de grifoni a fost articulată pentru prima dată la sfârșitul anilor 1980, în lucrarea folcloristei Adrienne Major. Ea a încercat să aducă laolaltă clasicii și criptozoologii publicând The First Fossil Hunters (Primii vânători de fosile) în 2000. Major a fost o figură influentă în domeniul „geomitologiei”, studiul tradițiilor orale și scrise care au apărut înainte de era științifică. Conform teoriei sale, este posibil ca mitologiile afro-eurasiatice să fi fost inspirate de fosilele lui Protoceratops, un dinozaur cu coarne înrudit cu Triceratops. Potrivit cercetătorului, nomazii antici au găsit rămășițele dinozaurului în timp ce căutau aur, iar din ele au apărut primele imagini ale grifonilor.

Pagini: 1 2

Reclamă

Ele pot fi otrăvitoare și pot mușca scăldătorii. La locul mușcăturii pot apărea senzații dureroase, iritații ale pielii, reacții alergice și alte complicații.

Medicul a recomandat să se pregătească corespunzător înainte de a face o baie într-un corp de apă necunoscut. În primul rând, este necesar să se studieze fauna locală, mai ales dacă este vorba despre tropice.

Pagini: 1 2

Reclamă

Guvernul singaporez a decis să ridice interdicția din 1989 de a ține pisici în blocurile de apartamente. Noile reguli vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2024 pentru proprietarii de locuințe din blocurile de apartamente. Majoritatea locuitorilor țării dețin astfel de locuințe.
Acum, pentru păstrarea unei pisici într-un apartament din orașul-stat plătește o amendă de 4000 de dolari singaporezi (aproximativ 260 de mii de ruble).

Autoritățile au introdus această regulă la sfârșitul anilor ’80 ai secolului trecut, din cauza faptului că pisicile fug adesea, fac mute, țipă și defulează în locuri publice. Toate acestea provoacă disconfort celorlalți locatari.

Pagini: 1 2

Reclamă

Oamenii de știință britanici și japonezi au atașat etichete pe spatele albatroșilor și apoi au analizat mișcările acestora în timpul furtunii. Deoarece ciclonii din emisfera nordică se deplasează în sens invers acelor de ceasornic, o pasăre capturată în Marea Japoniei ar fi putut fi aruncată pe uscat, unde ar fi fost probabil rănită și ar fi devenit pradă pentru prădători.

Pentru a preveni acest lucru, păsările zboară spre centrul unei furtuni și rămân acolo timp de câteva ore până când aceasta se calmează. În acest fel, ele evaluează puterea furtunii, direcția în care se deplasează și propria lor poziție pentru a decide unde să zboare.

Pagini: 1 2

Reclamă