Acasă Știință
Categorie:

Știință

Reclamă

Metoda propusă pentru tratamentul alopeciei areata este preferabilă, deoarece metodele bazate pe suprimarea sistemului imunitar îi fac pe pacienți vulnerabili la infecții. În plus, succesele obținute sunt mai degrabă temporare – părul începe să cadă după terminarea medicamentelor. În schimb, plasturele dezvoltat nu suprimă sistemul imunitar, ceea ce reprezintă o adevărată descoperire.

Plasturii cu microace sunt mai eficienți decât cremele datorită pătrunderii lor mai adânci în scalp. O inflamație redusă a fost, de asemenea, înregistrată la animalele de laborator. Plasturii au un termen de valabilitate lung, ceea ce îi face optimiști pentru utilizarea clinică. De asemenea, acestea pot fi utilizate cu succes pentru a trata o serie de alte boli autoimune.

Pagini: 1 2

Reclamă

Schimbările climatice globale sunt cel mai vizibil în Arctica, unde topirea gheții eterne s-a accelerat semnificativ. Ceea ce este bun pentru navigație este rău pentru mediu – de aceea a apărut propunerea de a realiza un experiment la scară planetară. Și anume – să încercăm să inversăm procesul de topire a gheții prin mijloace artificiale și să creștem cantitatea acesteia.

Gheața, atâta timp cât este curată și albă, reflectă foarte bine lumina soarelui fără a dăuna mediului. Așadar, în loc să arunce sute de tone de perle de sticlă pentru a reflecta lumina soarelui, așa cum era planificat anterior, oamenii de știință intenționează să se concentreze pe crearea de noi câmpuri de gheață. Pentru a face acest lucru, ei intenționează să pompeze apa din straturile profunde la suprafață la temperaturi de îngheț, astfel încât aceasta să se transforme acolo în gheață.

Pagini: 1 2

Reclamă

Potrivit autorităților americane, rezidenții din SUA beau până la 24 de miliarde de litri de bere pe an, ceea ce o face cea mai populară băutură alcoolică din această țară. Dar acum berea are o utilizare alternativă: numărul spa-urilor care oferă băi cu bere este în creștere rapidă în această țară. Această veche tradiție europeană a ajuns în Statele Unite abia în ultimul deceniu, dar americanii au început să o îndrăgească surprinzător de mult.

Băile în bere s-au dovedit a fi o alternativă convenabilă la administrarea de antidepresive, care sunt consumate în mod regulat de milioane de americani. Chestia este că băile nu sunt deloc bere, ci un amestec de malț, apă, hamei și diverse plante medicinale, care nu trece prin procedura de fabricare a berii. Nu conține alcool, iar consumul nu este recomandat, deci nu există riscul de a deveni alcoolic.

Pagini: 1 2

Reclamă

Un grup de cercetători de la Universitatea RMIT din Australia a dezvoltat o aplicație care poate fi folosită pentru a identifica cu mare precizie simptomele unui accident vascular cerebral prin cele mai mici mișcări ale mușchilor faciali. Ca test, o persoană este rugată să zâmbească. În cazul în care mușchii faciali se contractă asimetric, software-ul semnalează utilizatorului despre un accident vascular cerebral recent.

Cert este că, atunci când are loc un accident vascular cerebral, o parte a feței se comportă diferit față de cealaltă. Inteligența artificială detectează acest lucru și, după o procesare adecvată a imaginilor, înregistrează schimbările subtile – în special asimetria zâmbetului.

Pagini: 1 2

Reclamă

După cum s-a dovedit ulterior, vinul a fost găsit într-un mormânt sigilat. În el au fost găsite rămășițele a șase persoane, dintre care două se remarcau. Lângă femeia incinerată, în urna funerară, se aflau bijuterii din chihlimbar, o bucată de mătase și o sticlă de parfum. Lângă rămășițele unui bărbat a fost găsit inelul acestuia, iar în urna care stătea alături același vas cu lichid. Acest lucru i-a condus pe oamenii de știință la ideea vinului, deoarece în Roma antică femeilor le era interzis să îl bea și, prin urmare, doar un bărbat putea lua această băutură în viața de apoi.

Pagini: 1 2

Reclamă